Wonen.webBlad.info
Onmisbare informatie over uw huis

Meest bekeken
>Doe-het-zelfzaken en energie
>Woonvormen voor gehandicapten
>Een rondgang langs zonnepanelen


Recente artikelen
>Beschermde stadsgezichten in Noord-Holland
>Aflossingsvrije hypotheek veruit meest gekozen hypotheekvorm
>Grote behoefte aan landstedelijke woningen
>Woonvormen voor gehandicapten
>Veilige hypotheek steeds belangrijker
>Goed moment om woning te kopen
>Doe-het-zelfzaken en energie
Alle artikelen


Aftrek hypotheekrente behouden

Bijna driekwart van de Nederlandse bevolking is vr handhaving van het huidige stelsel rond de aftrek van hypotheekrente. Van de bezitters van een hypotheek pleit zelfs 88% voor handhaving, maar ook van de niet-bezitters is circa de helft van mening dat aan het huidige stelsel niet getornd moet worden. Een en ander blijkt uit recent onderzoek onder een landelijk representatieve steekproef van 502 Nederlanders, dat in opdracht van Bank of Scotland door Trendbox werd uitgevoerd.

In politiek Den Haag wordt regelmatig gediscussieerd over de huidige regelgeving rond de aftrek van hypotheekrente in Nederland. De Nederlandse burger laat het huidige stelsel bij voorkeur echter ongemoeid, zo blijkt uit een recente peiling. Slechts 13 procent is zonder voorbehoud voorstander van afschaffing. 72% geeft de voorkeur aan voortzetting van de bestaande situatie, terwijl 15% hierover geen oordeel heeft.

En op de zes verhuist

Mocht het huidige stelsel toch op de schop gaan, dan verwacht n op de zes hypotheekbezitters te moeten verhuizen van een koop- naar een huurwoning. Nog eens bijna een kwart van deze groep denkt noodgedwongen op zoek te moeten gaan naar een goedkopere koopwoning. Ruim vier op de tien ondervraagden zal in zon situatie gaan bezuinigen op de dagelijkse uitgaven, terwijl besparingen op luxe uitgaven in bijna driekwart van de gevallen als onvermijdelijk gezien worden. Ruim zestig procent van de hypotheekbezitters verwacht dan ook, niet meer rond te kunnen komen als er bij het afschaffen van het huidige stelsel geen compensatieregeling van de overheid zou komen.

Slecht voor de economie

De consument verwacht onder meer de navolgende consequenties voor zichzelf, in geval de aftrek van de hypotheekrente wordt afgeschaft: Bezuinigingen op luxe uitgaven  (73%), Financieel niet rond zonder compensatieregeling overheid  (62%), Bezuiniging op dagelijkse uitgaven  (43%) en Extra/andere baan voor mij of partner  (25%).  Dit rijtje doet vermoeden, dat de economie er niet bij gebaat zou zijn als het huidige stelsel van renteaftrek zou worden afgeschaft. De helft van de steekproef (51%) stelt desgevraagd dan ook, dat dit slecht zou zijn voor de economie. De optie om de aftrek van hypotheekrente deels inkomensafhankelijk te maken, krijgt tot slot bijval van 58% van de steekproef. Ook een ruime meerderheid van 64% van de huidige hypotheekbezitters keurt dit idee zeker niet af, waarbij de invulling van zon stelsel natuurlijk alles bepalend zal zijn voor de finale acceptatie ervan.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats