Zwangerschap.webBlad.info
Onmisbare informatie over zwangerschappen

Meest bekeken
>Effect van roken tijdens zwangerschap
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen


Recente artikelen
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Moedermelk Netwerk in Nederland
>Vroeggeborenen overleven vaker, maar de helft houdt ontwikkelingsproblemen
>Rumoer rond IVF
>Effect van roken tijdens zwangerschap
Alle artikelen


Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

Eťn op de zeven vrouwen mist het vertrouwen in de pil. Het niet op tijd innemen of het vergeten van de pil is de belangrijkste reden waarom vrouwen minder vertrouwen hebben in deze methode. Meer dan 50% van de pilgebruiksters geeft dan ook aan opgelucht te zijn wanneer hun menstruatie begint. Condoomgebruiksters hebben het minste vertrouwen in hun vorm van anticonceptie, terwijl vrouwen die de anticonceptiering (eenmaal per maand) of een spiraal (eenmaal in de vijf jaar) gebruiken, zich het minst zorgen maken over de kans op een eventuele zwangerschap.

Deze bevindingen zijn naar voren gekomen uit een nieuw Internationaal TNS NIPO-onderzoek waarin gekeken is naar het vertrouwen en de consequenties van anticonceptiegebruik onder 8500 vrouwen en mannen in de leeftijd van 16 tot 40 jaar uit veertien verschillende landen: Nederland, Duitsland, Frankrijk, ItaliŽ, Spanje, BelgiŽ, Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken, Zweden, Finland, Hongarije, OekraÔne en Rusland1,2.

Uit het anticonceptieonderzoek blijkt dat vrouwen voor de pil kiezen vanwege de betrouwbaarheid en het feit dat zij tijdens seks niet meer aan anticonceptie hoeven te denken, zoals bij condoomgebruik wel het geval is. Ook blijkt dat meer dan 50 procent van de vrouwen die de pil gebruiken toch denkt dat ze zwanger kunnen raken. De belangrijkste reden waarom vrouwen dit denken is dat zij zelf regelmatig de pil vergeten. Uit eerder TNS NIPO-onderzoek is ook naar voren gekomen dat door het vergeten van de pil (ruim 80 procent van de Nederlandse vrouwen vergeet regelmatig een pil)

Betrouwbaarheid is voor veel vrouwen het belangrijkste kenmerk waar de ideale anticonceptie aan moet voldoen. Daarnaast willen jonge vrouwen tussen de 20-34 jaar het liefst een anticonceptiemethode met zo min mogelijk bijwerkingen en hun anticonceptie moet gemakkelijk in gebruik zijn, waardoor de kans op vergeten klein is. Met de nieuwe anticonceptiemethoden hoeven vrouwen nog maar eenmaal per week, eenmaal per maand of eens in de drie tot vijf jaar aan anticonceptie te denken. Hoe minder vaak zij aan hun anticonceptie hoeven te denken, des te groter hun vertrouwen in anticonceptie is. Vrouwen die een spiraal of de ring gebruiken, zijn daarom het minst bezorgd over een eventuele zwangerschap.

Mannen vinden ook dat anticonceptie betrouwbaar en gemakkelijk moet zijn. Ze geven ook aan dat ze tijdens seks niet aan anticonceptie willen denken. Met name Italiaanse (48%), Spaanse (39%) en Duitse (39%) mannen willen het liefst geen onderbreking van de vrijpartij en kiezen daarom minder vaak voor een condoom. Van de Nederlandse mannen wil 28 procent tijdens seks niet aan anticonceptie denken.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats