Wonen.webBlad.info
Onmisbare informatie over uw huis

Meest bekeken
>Doe-het-zelfzaken en energie
>Woonvormen voor gehandicapten
>Een rondgang langs zonnepanelen


Recente artikelen
>Beschermde stadsgezichten in Noord-Holland
>Grote behoefte aan landstedelijke woningen
>Woonvormen voor gehandicapten
>Veilige hypotheek steeds belangrijker
>‘Goed moment om woning te kopen’
>Doe-het-zelfzaken en energie
>Een rondgang langs zonnepanelen
Alle artikelen


Aflossingsvrije hypotheek veruit meest gekozen hypotheekvorm

TNS NIPO heeft een grootschalig onderzoek gehouden onder een representatieve steekproef van huishoudens, die tussen oktober 2003 en oktober 2004 een hypotheek afsloten. Uit dit onderzoek blijkt dat de aflossingsvrije hypotheek met afstand de meest populaire hypotheekvorm is. Vergelijken we de onderzoeksresultaten met die uit 2002, dan zien we dat het aandeel beleggingshypotheken aanzienlijk is gedaald. Uit het onderzoek komt verder naar voren dat circa de helft van de hypotheekafsluiters van hypotheekverstrekker verandert bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek.

Twee op de vijf (43%) hypotheken bestaan geheel, of voor het grootste deel, uit een aflossingsvrije hypotheekvorm, waarbij alleen rente wordt betaald. Deze aflossingsvrije hypotheek wordt op grote afstand gevolgd door de spaarhypotheek (22%). Het percentage beleggingshypotheken is gedaald van vijftien procent in 2002 naar tien procent in 2004. Het is goed mogelijk dat dit samenhangt met het minder gunstige beleggingsklimaat van de afgelopen jaren.

Aan hypotheekafsluiters die voorheen ook al een hypotheek hadden, is gevraagd of men bij het afsluiten van de meest recente hypotheek opnieuw voor dezelfde hypotheekverstrekker heeft gekozen. Bijna de helft van de ondervraagden bleek van hypotheekverstrekker te zijn veranderd. Ten opzichte van 2002 is dit percentage onveranderd gebleven.

De belangrijkste redenen om te veranderen van hypotheekverstrekker liggen vooral op het gebied van gunstiger hypotheekvoorwaarden, zoals het rentepercentage (52%). Eén op de acht ondervraagden (12%) geeft aan van hypotheekverstrekker te zijn veranderd uit ontevredenheid met de vorige hypotheekadviseur en/ of hypotheekverstrekker.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats