Wonen.webBlad.info
Onmisbare informatie over uw huis

Meest bekeken
>Doe-het-zelfzaken en energie
>Woonvormen voor gehandicapten
>Een rondgang langs zonnepanelen


Recente artikelen
>Beschermde stadsgezichten in Noord-Holland
>Aflossingsvrije hypotheek veruit meest gekozen hypotheekvorm
>Grote behoefte aan landstedelijke woningen
>Woonvormen voor gehandicapten
>Veilige hypotheek steeds belangrijker
>‘Goed moment om woning te kopen’
>Doe-het-zelfzaken en energie
Alle artikelen


Luchtkwaliteit desastreus voor woningbouw

Nieuwbouwprojecten in de Haarlemmermeer, IJburg, Leidse Rijn, Almere Poort en Ypenburg worden bedreigd door de Europese milieunormen voor luchtkwaliteit. De bouw van duizenden geplande woningen komt in gevaar, stelt de Vereniging Eigen Huis. Minister Dekker VROM is echter minder negatief. Volgens haar liggen voor de komende twee jaar 'harde' bestemmingsplannen voor de bouw van ongeveer 232.000 nieuwe woningen.

Doordat Nederland als enig Europees land de overschrijding van de milieunormen koppelt aan besluitvorming over nieuwbouw, komt de bouw van duizenden geplande woningen in gevaar. ‘De Europese richtlijn schrijft een koppeling van milieurichtlijnen en bouwprojecten niet voor. Het is de bedoeling van de milieurichtlijn om de luchtkwaliteit te verbeteren en niet om de woningbouw en de daarmee gepaard gaande infrastructurele projecten lam te leggen’, zo stelt de Vereniging Eigen Huis. De vereniging vindt het onbegrijpelijk en volstrekt ongewenst dat de woningbouw in Nederland op bepaalde locaties op slot gaat. Ongewenst, omdat we in Nederland te maken hebben met een sterk stijgend woningtekort. En onbegrijpelijk omdat nota bene juist het ministerie van VROM zelf tracht de nieuwbouwproductie aanzienlijk op te voeren.

Woningtekort

Minister Dekker VROM ziet nog weinig problemen. ‘De effecten van de luchtkwaliteitsnorm hebben geen gevolgen voor deze productie’, schrijft zij in een brief aan de Tweede Kamer. Met 19 stedelijke regio's heeft minister Dekker afspraken gemaakt om het landelijk woningtekort in 2010 terug te brengen. Van de totale geplande woningbouw tot 2010 (445.000) worden 360.000 woningen in die regio's gebouwd. Hiervoor stelt de minister 649,5 miljoen euro beschikbaar. In de gebieden daarbuiten worden nog eens 85.000 woningen gebouwd. Met de concrete woningbouwafspraken wil Dekker meer beweging op de woningmarkt te krijgen en moet het woningtekort worden teruggebracht tot 1,5 procent in 2010.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats